Konstnärerna

Anna Asplind och Tadklimp träffades i Berlin 2009 och har sedan dess samarbetat i olika projekt. Tadklimp har bland annat producerat musiken till 1224 m in Reykjavik och 1252 m i Karlstad.

Anna Asplind, koreograf och dansare, är baserad i Berlin sedan 2009. Hon är utbildad på Balettakademin i Göteborg och har sedan dess arbetat både som koreograf, danskonstnär, dansare och pedagog. Asplind arbetar med rörelsebaserad research där improvisation är verktyget till det koreografiska materialet. Platsens betydelse för rörelse och ljud är en viktig del i Asplinds arbete. Hon har presenterat sina egna verk runt om i Europa bland annat i Berlin, Reykjavik och Köpenhamn. Hon är en del av nätverksprojektet FastForward, ett samarbete mellan Sverige och Balkan. Hon har arbetat som danskonstnär i mobila dansverkstaden hos Dans i Värmland och som dansare på scener som, Deutsche Oper, Köpenhamns operan, Säffle operan, Uferstudios och Atalante för koreografer som Marco Santi, JunJun, Carl-Olof Berg, Israel Aloni, and Maciej Kuzminski.  Asplind startade konstprojektet Dancewalks 2009 och det har sedan dess satts upp i Berlin, Reykjavik, Göteborg, Gävle, Borås, Karlstad, Lidköping och i Vallebyggden. Att ta dansen till nya samanhang; dans som musik, dans som video eller dans genom en mp3-spelare är genomgående i Annas senaste arbeten och hon har ett starkt fokus på den egna upplevelsen och publik interaktion.

Tadklimp bor och verkar i Berlin sedan 2009. Tadklimp är alias för den grekiska kompositören och muskiern Thomas Chousos. I Grekland studerade Chousos elektroakustisk musik och teater. Han arbetar som producent, ljuddesigner, musiker och producerar egen musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s